بینی، یکی از اجزای مهم صورت هر فرد می باشد که زیبایی و خوش فرمی آن تاثیر بسزایی در جذابیت چهره دارد. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که بینی من استخوانی است یا گوشتی؟ باید گفت که بینی استخوانی و گوشتی دارای ویژگی هایی می باشند که آن ها را از هم متمایز می کند و در روند جراحی بینی نیز می تواند تاثیر گذار باشد. تشخیص نوع بینی و همچنین مشکلاتی که دارد، امری بسیار مهم است و انتخاب تکنیک مناسب برای جراحی را میسر می نماید. همچنین تبحر و مهارت جراح نیز می تواند در نتیجه جراحی تاثیر بسزایی داشته باشد. در این مقاله قصد داریم به جراحی بینی استخوانی بپردازیم و اطلاعات جامعی درباره آن در اختیار شما قرار دهیم. در ادامه با ما همراه باشید…
بینی استخوانی چه ویژگی هایی دارد؟
بینی های استخوانی معمولا دارای استخوان برآمده روی پل بینی یا قوز و کمی انحراف می باشند که عوامل مختلفی مانند عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی مانند ضربه و تصادف می تواند در ایجاد آن موثر باشد. ضخامت پوست بینی های استخوانی نسبت به بینی های گوشتی کمتر می باشد و معمولا دارای پوستی نازک می باشند که انعطاف پذیری آن بالا است. غضروف های بینی استخوانی قوی تر است و از استحکام بالاتری برخوردار می باشد.
از جمله تفاوت های بینی بین جراحی بینی استخوانی و گوشتی، فرآیند جراحی و همچنین نتیجه آن می باشد.
جراحی بینی استخوانی
خوشبختانه امروزه بسیاری از مشکلات بینی توسط جراحی قابل درمان خواهد بود. جراحی بینی استخوانی می تواند مشکلاتی مانند قوزبینی، انحراف بینی و … را رفع نماید و همچنین سبب برطرف شدن بدفرمی ناشی از ضربه یا اختلال در تنفس شود. جراحی بینی استخوانی به دلیل پوست نازکی که دارا می باشد، از جراحی بینی گوشتی آسان تر می باشد. این جراحی به دلیل نازک بودن پوست بینی کمتر دچار تورم و به جا ماندن زخم جای برش بعد از عمل خواهد شد. جهت دستیابی به نتایج مطلوب و به حداقل رسیدن عوارض عمل، این جراحی باید توسط بهترین جراح بینی انجام شود.
کاندیدای مناسب جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی معمولا برای افرادی که دچار شکستگی بینی، انحراف تیغه بینی، قوز و برآمدگی در بینی و کجی بینی می باشند، گزینه مناسبی است.
اقدامات قبل از جراحی بینی استخوانی
برای انجام جراحی بینی استخوانی، مهم ترین مرحله، انتخاب جراح حاذق و باتجربه از طریق مشاهده نمونه کارها و رضایتمندی از پزشک در شبکه های اجتماعی است. قبل از انجام جراحی، آزمایشات و دستورالعمل های مورد نیاز برای قبل و بعد عمل که توسط پزشک تجویز شده را به درستی انجام دهید. چنانچه داروی خاصی مصرف می کنید یا بیماری خاصی دارید، حتما پزشک را در جریان قرار دهید. توجه داشته باشید که از دو هفته قبل از عمل بینی از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و همچنین استفاده از الکل و دخانیات خودداری نمایید. شب قبل از عمل شام سبکی میل کنید و استحمام نمایید. سعی کنید که حدود 8 ساعت قبل از عمل ناشتا باشید. روز عمل همراه با یک همراه در بیمارستان یا کلینیک حاضر شوید و مدارک پزشکی خود را به همراه داشته باشید.
جراحی بینی استخوانی چگونه انجام می شود؟
برای انجام جراحی بینی استخوانی، ابتدا بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرد و جهت دسترسی به داخل بینی، بینی برش داده می شود. این جراحی ممکن است به دو روش باز یا بسته انجام شود که انتخاب آن بر اساس نوع بینی و صلاحدید پزشک تعیین می شود. با استفاده از این جراحی می توان مشکلاتی مانند کجی و انحراف بینی، شکستگی بینی، قوز بینی، پولیپ بینی و … را درمان نمود. پس از اعمال تغییرات مورد نیاز روی بینی توسط جراح، بینی بخیه زده شده و پانسمان می شود. زمان مورد نیاز برای این جراحی بستگی به نوع ساختار بینی و همچنین تغییراتی که نیاز است انجام شود دارد و معمولا حدود یک الی دو ساعت زمان می برد.
مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی
- به مدت یک روز پس از جراحی بینی استخوانی جهت کاهش کبودی می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید.
- پس از جراحی به مدت دو روز به طور کامل استراحت نمایید.
- هنگام خواب حتما سر را توسط دو بالش بالاتر از بدن قرار دهید.
- پس از جراحی، از غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد ندارد مانند سوپ استفاده کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی از مصرف دخانیات، الکل و داروهای ضد انعقاد خون خودداری نمایید.
- تا سه هفته بعد از جراحی از خندیدن، فین کردن محکم و همچنین مکالمه طولانی مدت اجتناب کنید.
- به مدت دو ماه از عینک های طبی و آفتابی استفاده نکنید و در صورت نیاز می تواند از لنزهای تماسی چشم استفاده نمایید.
- به مدت دو ماه از انجام فعالیت های ورزشی و سنگین خودداری نمایید. همچنین در ورزش هایی که احتمال برخورد با بینی بیشتر می باشد، مانند بسکتبال، باید درباره زمان بازگشت به آن ورزش ها با پزشک مشورت نمود.
- جهت کاهش کبودی می توانید از آب کرفس و آب آناناس استفاده کنید.
عوارض جراحی بینی استخوانی
هر نوع جراحی ممکن است با خود عوارضی به همراه داشته باشد. از جمله این عوارض عبارتند از: واکنش به داروی بیهوشی، خونریزی، تورم، عفونت، کبودی و …
دقت در انتخاب جراحی بینی خوب قبل از عمل و همچنین رعایت مراقبت های پس از جراحی می تواند در پیشگیری از بروز این عوارض موثر باشد.
هزینه جراحی بینی استخوانی
هزینه جراحی بینی استخوانی بستگی به عوامل مختلفی دارد و نمی توان هزینه دقیقی برای آن اعلام نمود. از جمله این عوامل می توان به مهارت و دستمزد جراح، آزمایشات قبل از عمل، منطقه جغرافیایی بیمارستان یا کلینیک، داروهای بعد از عمل و … بستگی دارد. برای اطلاع از قیمت دقیق جراحی بینی باید به پزشک خود مراجعه کرده و تحت معاینه قرار بگیرید.
نتیجه جراحی بینی استخوانی
برای مشاهده نتیجه نهایی جراحی بینی نیاز به یک سال زمان است، اما بخش زیادی از تورم و کبودی پس از گذشت دو هفته بعد از عمل بهبود پیدا می کند. برای مشاهده نتیجه جراحی بینی خود صبور باشید، زیرا بعد از جراحی نمی توان در مورد آن نظر داد و نیاز به گذشت زمان دارد.