لیپوماتیک، روشی پیشرفته با کمترین عوارض برای رها شدن از چربی های موضعی بوده و با استفاده از آن، حجم زیادی از چربی ها در یک جلسه تخلیه می شود و نیازی به بیهوشی ندارد. هدف از انجام لیپوماتیک، تغییر سایز، فرم و حجم در نقطه خاصی از بدن است. روش های دیگر جراحی برای رسیدن تناسب اندام مانند ابدومینوپلاستی، لیپوساکشن و … نیز وجود دارد که هر کدام خصوصیات خاص خود را دارد. در این مقاله قصد داریم در مورد مزایا، نحوه انجام، مراقبت های قبل و بعد، عوارض و هزینه لیپوماتیک اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهیم. چنانچه قصد دارید در این زمینه بیشتر بدانید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید…
لیپوماتیک چیست؟
لیپوماتیک، یک نوع دستگاه ساکشن پیشرفته است که بر اساس vibration کار می کند و در سال 1996 اختراع شده است. این دستگاه، قادر است چربی های موضعی زیر پوست را تخلیه کند. تکنولوژی بسیار دقیق به کار گرفته شده در این دستگاه، این روش را از سایر روش های لیپوساکشن کاملا متمایز می کند. جراحی لیپوماتیک، چربی ها را به صورت فیزیکی از بین می برد. این چربی ها بدون هیچ گونه درد و خونریزی از بدن حذف می شوند. هدف از انجام این عمل جراحی، تغییر سایز و شکل بدن است. ریکاوری بعد از انجام جراحی لیپوماتیک، 3 تا 7 روز است.
مزایای عمل لیپوماتیک
- در این روش تاثیرات و نتایج مطلوبی در مدت زمانی کوتاه در مقایسه با روش های دیگر به دست می آید.
- به علت اینکه هنگام برخورد با بافت های چربی دستگاه متوقف می شود، در نتیجه لیپوماتیک دارای سیستم امنیتی بالایی است.
- احساس کوفتگی و خستگی بدن بعد از لیپوماتیک، کمتر از سایر روش ها می باشد.
- در روش لیپوماتیک شکل دادن و جمع کردن پوست از دیگر عمل های جراحی بهتر می باشد.
- در عمل لیپوماتیک تا کنون آمبولی چربی گزارش نشده است، لذا می توان گفت امکان آمبولی چربی در این روش وجود ندارد.
- در روش لیپوماتیک، پوست انقباض پیدا می کند و از شل شدن آن نیز جلوگیری می شود، لذا ظاهر زیبایی به دست خواهد آمد.
- جراحی لیپوماتیک نیازی به بیهوشی ندارد و تحت بی حسی موضعی انجام می شود.
- بیمار نیاز به بستری ندارد و دوران نقاهت کوتاه تر از سایر روش ها است.
- در این روش بیمار دردی احساس نمی کند و جراحی به صورت سرپایی انجام می شود.
مراقبت های قبل از لیپوماتیک
- چنانچه فرد متقاضی داروی خاصی مصرف می کند یا بیماری خاصی دارد باید به پزشک خود اطلاع دهد.
- چنانچه فرد به بیماری های قلبی و عروقی است باید با پزشک در میان گذاشته شود.
- سابقه بیماری غددی به خصوص تیروئید و غدد جنسی مورد نیاز خواهد بود.
- در مورد بیماران دیابتی و به خصوص افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، احتیاط های لازم انجام می گردد.
- قبل از انجام لیپوماتیک، پزشک باید از سالم بودن بافت عضلانی ناحیه مورد نظر برای عنل لیپوماتیک ( مثلا عدم وجود فتق در جدار شکم) مطمئن شود.
نحوه انجام لیپوماتیک
در این روش، بدون به کار گرفتن هر گونه اشعه و حرارت، ابتدا سلول های چربی توسط حرکات لرزشی کانولا به امولسیون در می ایند و بدون هیچ گونه آسیب به بافت های بدن از جمله رگ های خونی، ماهیچه ها و اعصاب به آرامی از بدن خارج می شوند. هدف از انجام عمل لیپوماتیک، کاهش وزن نیست، بلکه هدف تغییر سایز، فرم و حجم بدن می باشد. برای انجام آن، در محل مورد نظر سوراخی به اندازه 2 الی 5 میلی متر ایجاد می شود و کانولای دستگاه از طریق سوراخ های ایجاد شده وارد بافت چربی می شود، و با استفاده از میدانی از امواج مادون صوت، بافت چربی محل مورد نظر را تخریب می کند و همزمان محلول استاندارد را جهت بی حسی موضعی و از بین بردن احتمال خونریزی به میان بافت چربی می فرستد. مخلوط این مایع بی حسی و چربی خرد شده در نهایت از همان منافذ ایجاد شده خارج می گردد. برای انجام لیپوماتیک می توانید به بهترین جراح پلاستیک در تهران، دکتر محمدرضا عرب مراجعه نمایید.
مراقبت های بعد از عمل جراحی لیپوماتیک
- 3 روز تا یک هفته بعد از عمل، حتما استراحت کافی داشته باشید و از انجام فعالیت های سنگین پرهیز کنید.
- از رژیم های غذایی مناسب پیروی نمایید.
- از مصرف خودسرانه دارو جدا پرهیز کنید و هر گونه دارویی را تحت نظر و با تجویز پزشک مصرف کنید.
- لیپوماتیک مانعی برای استحمام نیست. حین استحمام برای بیرون راندن خونابه بایستی محل جراحی لیپوماتیک را به خوبی ماساژ دهید.
- برای نتیجه گیری بهتر، حتما ب مدت دو هفته تا 40 روز از گن استفاده کنید.
- کبودی و تورم معمولا بعد از لیپوماتیک ایجاد می شود، به همین دلیل جای نگرانی ندارد و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی به طور کامل برطرف می شود.
- در صورت بروز هر گونه عارضه یا اختلالی که به نظرتان طبیعی نیست، حتما با پزشکتان تماس بگیرید.
- در این روش بقایای چربی که در روش های دیگر به شکل گلوله مانند در زیر پوست لمس می شود، وجود ندارد و نتیجه عمل، یک پوست کاملا صاف و یکنواخت است.
- بهتر است بیمار تا 14 روز بعد از عمل لیپوساکشن، فعالیت سنگین بدنی را انجام ندهد و از جابجا کردن هر گونه جسم سنگین بیش از 3 کیلوگرم خودداری کند. همچنین اشخاصی که لیپوساکشن بخش هایی از پا را انجام داده اند، نباید بیشتر از 3 ساعت در روز، روی پای خود بایستند.
هزینه لیپوماتیک
لیپوماتیک، یکی از روش های پیکر تراشی و تناسب اندام می باشد و فاکتورهای مختلفی در برآورد هزینه آن موثر می باشند و نمی توان هزینه ثابتی را برای آن اعلام کرد. هر شخصی شاخص توده چربی منحصر به خود را دارد و پزشک متخصص بر اساس توده چربی بدن بیمار، هزینه نهایی را اعلام می کند. علاوه بر میزان توده چربی، ناحیه مورد نظر برای انجام لیپوماتیک نیز هنگام تعیین هزینه در نظر گرفته می شود. علاوه بر موارد ذکر شده، انجام لیپوماتیک در کلینیک یا بیمارستان نیز بر تعیین هزینه تاثیر گذار است. به همین علت هزینه لیپوماتیک با مراجعه به مطب دکتر و بعد از معاینه بیمار تعیین می شود.
عوارض لیپوماتیک
لیپوماتیک هم مانند هر عمل دیگری، حتی اگر کمترین ریسک را هم داشته باشد و بسیار تخصصی انجام شود، دارای عوارضی است که باید از آن مطلع بود. یکی از عوارض و مشکلات لیپوماتیک، بحث ارتعاش و طولانی شدن زمان عمل و خستگی پزشک است. چنانچه از داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین استفاده می کنید، خونریزی و کبودی در ناحیه عمل، اجتناب تاپذیر است. چنانچه محل عمل استریل نباشد، احتمال عفونت وجود دارد.